Menu

Wat ons bezighoudt enzo.

2 november 2015

Van communicatiebureau naar reclamebureau

  • Van communicatiebureau naar reclamebureau

Na 4 jaar veranderen wij onze naam. Of ja, een gedeelte daarvan. Mula blijft. Wat anders wordt? We zijn niet langer een communicatiebureau, maar worden reclamebureau. Waarom? Vraag je jezelf nu waarschijnlijk af. Nou, dat zit zo. Als strategische bureau, positioneren wij merken aan de hand van een communicatie- en creatieve strategie. We noemen dat hier ook wel merkpositoneringstrajecten. Linksom of rechtsom, het klinkt allemaal best ingewikkeld en gaat verder dan alleen maar reclame. Daarom kozen we vier jaar geleden voor ‘Mula communicatie’ en wat later voor ‘Mula communicatiebureau’.

“Communicatiebureau? Wat is dat? Wat doen jullie?” of “Oh, ik wist niet dat jullie dat ook doen?” Dit soort vragen en opmerkingen hebben we de afgelopen jaren vaak gehoord. Bovendien werd mij in de loop der jaren duidelijk dat we onszelf als communicatiebureau wellicht te kort deden. We zijn geen plat reclamebureau, we denken immers vanuit een sterke merkpositionering en bijbehorende creatieve strategie. Maar daarna gaan we ons toch echt bezig houden met reclame; opvallende, creatieve en onderscheidende communicatiemiddelen. Toch een reclamebureau dus. Een reclamebureau dat altijd vertrekt vanuit een strategische gedachte.

Hebben we 4 jaar geleden dan een foute keuze gemaakt? Nee, ik denk van niet. Het fundament onder Mula is en blijft strategie ofwel strategisch denken. Maar we hebben dat in de afgelopen jaren steeds verder uitgebouwd. We zijn gegroeid in wat we kunnen, doen en maken. We zijn steeds gerichter in gaan spelen op de vragen van onze klanten, zonder daarbij concessies te doen in onze manier van denken. Maar waarom dan die naamsverandering? Omdat groei van een bedrijf, marktontwikkelingen, wensen en behoefte van klanten en een eigen visie altijd de richting zullen bepalen van een organisatie, product of merk. Steve Jobs deed dat bij Apple. Mark Zuckerberg doet dat bij Facebook en ik volg graag hun voorbeeld.